Träningsbakgrund:

Jag kommer från en liten by utanför Halmstad, kallad Genevad. Jag flyttade upp till Stockholm vid 25års ålder, trivdes som fisken i vattnet men träffade sen min blivande man och flyttade till Sigtuna och bott här nu sedan 2015. Här bor jag nu med Fredric, våra döttrar Tindra & Ronja, hans dotter Ella sedan tidigare förhållande och min älskade rottweiler Shay som jag haft sedan hon var valp. När jag var liten var min stora passion fotboll. Jag spelade fotboll i 12 år. Gick från flicklaget och upp i damlaget och blev en nyckelspelare som vänster ytter. Då laget splittades efter många år valde jag att sluta med fotbollen och välja annan inriktning. Jag tog sikte mot friidrottsvärlden och började träna och tävla i grenarna 800meter sprint och 60meter häcklöpning. Under denna tid jag tränade friidrott så var det viktigt att även arbeta upp styrkan och bålstabiliteten i kroppen och då blev jag inslussad i gymvärlden. Jag fastnade helt för den typ av träning. Efter ett par år gick jag över helt till styrketräning. Jag måste alltid ha ett mål med min träning och då jag älskade styrketräning så passade det ju bra att prova på fitness. Jag gjorde min debut tävling 2005 i Body Fitness. Åren därpå valde jag att testa på Athletic Fitness. Det blev ett SM brons 2008 och året därpå 2009 ett SM silver i Athletic Fitness. Jag tog sedan hem mitt efterlängtade SM guld 2011, då i Body Fitness och fick sedan en fjärde placering på Nordiska mästerskapen några veckor senare. En prestation jag är väldigt nöjd med. Efter att äntligen fått min guldmedalj valde jag att lägga fitnessen på hyllan och gick då över till fighting; Bjj (Brasiliansk jiu-jitsu) och MMA (Mixed martial arts) Jag tränade allt från teknikträning till mjölksyreträning till fysträning till rörlighetsträning. Utan tvekan den roligaste träningsformen jag någonsin utövat och hade hoppats få gå match redan sommaren 2013 då jag fick förfrågan att delta på en gala och köra min debut fight, men efter en rutinmässig hälsoundersökning fick reda på att jag har väldigt högt värde utav blodplättar och på tok för hög sköldkörtel, så blodförtunnande och medicin för att justera sköldkörteln fick börja intas. Då jag inte fick fightas med den typen av medicin fick jag lägga fightingen åt sidan. En sport som för mig gav träningsglädjen tillbaka efter att jag var otroligt trött på att lyfta vikter och på en femöring försvann den igen.

Jag besökte då tre olika läkare och fick svar på att mina värden som fortfarande var höga men inte för höga för att vara “mig” Med det syftar de på min träningsbakgrund och att jag alltid tränat mycket och gör fortfarande så är en aktiv individ inte i samma behov utav medicin som en mindre aktiv. Det enda jag behövde hålla koll på framöver är mina blodvärden då mina trombozyter hela tiden ökar men de är absolut inte i farozonen ännu så en läkare kommer hålla koll på mina värden. Det betyder att ingen medicin behöver tas just i denna stund men att jag ändå fick mig en tankeställare och la fightingen åt sidan..

Pga den anledningen fick jag lite tänkt om, fast fightingen är något utav det roligaste jag gjort fick jag tänka om och satsa på något helt annat: en utmaning för 2014 och det blev att delta och genomföra Ironman i Barcelona 2014. Ironman gick av stapeln i Oktober. Ironman innebär följande: simma 3,8km i öppet hav, cykla 18mil och avsluta med att springa ett maraton (4,2mil). Och vilken resa det var.. Denna resa kan du läsa mer om under blogg-fliken; http://jannikalarsson.se/#!/2014/10/26/mitt-forsta-ironman-i-barcelona/

Självklart fick jag blodad tand efter Ironman i Barcelona 2014 och har sedan dess fortsatte inom triathlon världen..

Meriter:

 • Body Fitness Lucia Pokalen 2005 8e plac.
 • Athletic Fitness SM 2008  3e plac.
 • Fitness4Fun 2009  3e plac.
 • Athletic Fitness SM 2009  2e plac.
 • Body Fitness SM 2011  1a plac.
 • Body Fitness NM 2011  4a plac.
 • Göteborgs varvet, 21 km löpning 2014
 • Stockholm Gran Fondo, 15 mil cykling 2014
 • Stockholm Triathlon Olympisk Distans 2014 Tid: 2:45:34h
 • Ironman Barcelona 2014 Tid: 12:26:56h
 • Stockholm Marathon 2015 Tid: 3:39:47h
 • Vansbro Triathlon/Halv Ironman 2015 Tid: 5:45:19h
 • Ironman Barcelona 2015 Tid: 11:09:47h (Sim: 1:20:38h – Cykel: 5:38:09h – Löp: 4:11h)