En fystränare ska utan tvekan besitta alla egenskaper som en personlig tränare behöver men med en ännu bredare och inriktad kunskap gällande en viss sport som fystränaren inriktar sig åt. Jag har sundet flertalet år varit fystränare för Stocksunds ishockey junior lag (SDE).

Med fysträning tränar vi våra fem fysiska grundegenskaper dvs styrka, snabbhet, uthållighet, koordination och rörlighet med inriktning på självaste sporten. Snabbhet i en ishockey sport tränas helt annorlunda än en 60 meters löpare som ska bli snabbare.

Inom de allra flesta idrotter tränas idag fysträning för att nå allt högre prestationer samt i skadeförebyggande träning. Fysträningen är viktig att träna för en utövare som vill nå högre prestationer.

  • Med uthållighetsträning tränar vi anaerob intervall, aerob kort intervall, aerob lång intervall och aerob kontinuerlig träning
  • Med rörlighetsträning tränar vi aktiv tänjning, passiv töjning och passiva spänn och töjövningar och då med hjälp utav hockeyklubban
  • Med koordinationsträning tränar vi balans, timing, orientering, anpassning, rytmik och kombinationsövningar
  • Med styrketräning tränar vi maximal, explosiv, snabb och uthållighetsstyrka
  • Med snabbhetsträning tränar vi frekvens, accelerations, maximal, snabbuthållighetsträning och reaktionssnabbhet
    Självklart är detta säsongs baserat och tränas annorlunda inför säsong och efter avslutad säsong.

SDE Hockey tränares ord ut mot barnens föräldrar:

SDE har nöjet att bjuda in alla spelare från vårt 04-lag till en fys-mys-kväll tillsammans med Jannika Larsson, kanske mer känd som Hyper i Gladiatorerna. Under en timme kommer spelarna att ställas inför utmanande, jobbiga och roliga moment. Fokuset kommer att ligga på koordinationsförmågan samt övningar för grundstyrkan. Jannika har en stor och bred erfarenhet inom den fysiska träningen då hon själv varit aktiv inom fotboll, friidrott, styrketräning, fitness och olika kampsporter. På senare år har hon mer och mer fokuserat på att hjälpa andra med sin träning och har blivit en av Stockholms mest framgångsrika och efterfrågade personliga tränare. Jannika har tidigare varit innanför SDE:s murar då hon drillade våra spelare i 98-laget för någon säsong sedan. Ett samarbete som både hon och 98:orna uppskattade mycket. Vi är oerhört glada att Jannika är tillbaka hos oss och vill dela med sig av sina kunskaper och sitt engagemang. Inledningsvis handlar det om två tillfällen då spelarna i 04-laget har möjlighet att få fysa med Jannika.

-Är du redo som tränare att ge dina spelare det där lilla extra? Utveckla och pressa dem till sitt yttre och få en ännu större framgång?

Nå mig på: fightyourfightsweden@gmail.com
alt.Tel: 072- 22 52 103