Jannika Larsson

Personlig tränare

Med barn kommer ett annat fokus..

Posted By on May 28, 2018 in Uncategorized | 0 comments

Jag har alltid tränat mycket och hårt. Har alltid behövt mål med min träning, någon tävling att delta i (så är det än idag).. Var aktiv i fitness världen i många år och vann mitt efterlängtade SM guld jag strävade efter och uppnådde min livs absolut bästa tävlingsform någonsin. Därefter bytte jag sport till MMA och tränades utav ingen mindre än David “Buster” Bielkheden, en av Sveriges främsta MMA fighters. Det fick jag dessvärre sluta med pga hälsoskäl och fick då hitta en annan sport som gav mig den tillfredsställelse jag eftersträvade. Då blev det triathlon! Jag blev en inbiten triathlet och är än idag flertalet år senare. Jag nöjde mig så klart inte med att bara köra triathlon lopp utan jag skulle självklart köra Ironman lopp.. The worst of the worst!!

Jag har drivit eget företag i många år och startade mitt egna bolag från början då jag är en driven person och gillar utmaningen, drivs utav att få arbeta för mig själv. Jag är personlig tränare och har tränat hundratals klienter genom åren och hjälpt människor med livsstilsförändringar, olika mål de velat uppnå och jag bara älskar det, att hjälpa människor att må bättre, känna sig starkare, få vara friska och hela och leva ett mer hälsosammare liv. Det som driver mig i mitt yrke är just det, att hjälpa människor må bättre!!

Jag blev antagen som gladiatorn Hyper i tv programmet Gladiatorerna och var aktuell i flera år och har nu i nutid genomfört två graviditeter och förlossningar och nu har känslan infunnit sig… Den där känslan som heter “FÖREDETTING”. När man fått barn ändras fokus, helt plötsligt är det inte du själv i första hand utan helt plötsligt har du hamnat längre bak i prioriteringslistan. Tiden räcker inte till, prioriteringarna ändras och fokuset blir annat.. Att bli en föredetting är inte det lättaste.. Vem är jag nu? Om inte fitness tjejen, inte den tuffa fighting tjejen, utan MAMMAN!!! En mamma till två underbara små tjejer Tindra som är 1år och 9månader och lilla Ronja som är 3,5 vecka gammal.

Jag har nu varit sjukskriven och mammaledig i ca 2års tid och ska NU börja bygga upp mitt bolag igen..

Hjärnan jobbar dagligen.. Hur ska jag få tid till att uppfostra två barn, umgås med man, bonus dotter och min lilla rottis Shay samtidigt som jag ska bygga upp mitt bolag och börja träna klienter från hösten. Jag är delägare i ett nyuppstartat företag som kräver mycket tid och samtidigt ska jag få tid till att börja träna som jag sååå länge längtat efter. Att bara få komma ut i löpspåret och springa milen..

Föredetting = Samma person men med mer erfarenhet

Jag har alltid vetat att jag vill ha barn, minst två stycken! 🙂 Nu har jag det och det är jag sååå otroligt glad för. Jag älskar mina tjejer villkorslöst över allt annat!! De betyder allt för mig vilket gör att som svar på frågan ovan: Vem är jag nu? Då är svaret: -Jag är samma person men med mer erfarenhet och fått två små tjejer på köpet! 🙂 Med detta vill jag säga att du blir ingen föredetting för att du blir mamma! Ditt gamla liv fylls upp med massa erfarenhet då du gått igenom en 9månaders graviditet och en förlossning på det. Du blir en erfarenhet rikare och din kropp har gått igenom en upplevelse som inte går att förklara, endast kvinnor som förlöst ett barn kan förstå vad jag menar. Sen att ditt bolag blivit vilande och du sen ska börja bygga upp det igen efter en viss tid gör inte att din kunskap försvunnit. Du är  fortfarande en kunnig tränare med ännu mer erfarenhet.

Jag talar till alla er där ute som driver eget men också till mig själv! Visst, det blir om prioriteringar men det är om prioriteringar man gärna gör och sätter sina små hjärtan i första led, sen är man liksom okey med att inte träna lika mycket utan man blir istället glad för de tillfällena man faktiskt får till. Det är ett pusslande men på något sätt löser man det och man hade ALDRIG velat ha det på något annat sätt! När de små änglarna finns i våra liv kan man inte föreställa sig ett liv utan dem, det är som dem alltid varit där liksom..

Till hösten är jag tillbaka..

Jag planerar att börja träna klienter igen till hösten och jag är sååå taggad på att sätta igång igen! Då både i Sigtuna och i Stockholm. Jag kommer dock inte köra fullt då jag fortfarande är hemma och mammaledig med vår lilla Ronja men måndagar och onsdagar i Stockholm och tisdagar och torsdagar i Sigtuna. Tränings tiderna ligger mellan 9.30-11.30 (3timmar/dag) Så är man intresserad utav min hjälp och kan tänka sig att träna mitt på dagen, tveka inte att kontakta mig. Jag tränar mina klienter utomhus (i Stockholm tränar jag mina klienter i Vasaparken) då jag har köpt in utrustning som jag tar med mig. Så passar detta tänk dig och du vill träna ute i friska luften under blå himmel och strålande sol hoppas jag att vi hörs.

Nu kommer jag försöka att aktivt uppdatera bloggen så håll till godo och kika in när du får möjlighet. Jag kommer skriva om mammalivet, hur jag gör för att få ihop allt! 🙂 Jag kommer skriva om min egen träning, “My way back” och en hel del om min syn på kost “Minimera kolhydraterna och ät bra protein och fett istället”.

Hoppas ni njuter av sommarvärmen och tar vara på varje möjlighet som ges!

Love!

33634189_10156754616815649_3414290943514247168_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *