Jannika Larsson

Personlig tränare

Ner till målvikten…

Posted By on November 2, 2014 in Uncategorized | 0 comments

Så nu har det varit helg med massa härlig mat! Allt från thaimat, husmanskost, godis. Avrundade gårdagen med ostbricka och ett fantastiskt gott vin. Började dagen idag med en brakfrukost med allt från mackor med ost och skinka, yoghurt med musli och ägg.. Men nu får det vara slut med det. Iallafall till nästa helg 😉

Skämt och sido, dags att sikta mot målvikten så att träningen går lätt och att jag får rätt förutsättningar för att kunna kriga både sim, cykel och löpdelen till sitt max.

Hur ska jag göra detta..

Jo, jag ska inleda veckan imorgon med en typ av fasta! Den heter “Reboot” Vet inte om ni hört talas om den men jag fastnade för den pga att Joe som ligger bakom konceptet var riktigt sjuk, han hade psoriasis och en del andra allergier men efter att gjort detta mådde han bättre, kroppen fick energi, han ändrade syn och livsstil genom kosten och la dåliga vanor bakom sig. Dessutom blev han frisk! Hans psoriasis försvann..
Nu har ju inte jag de åkommorna eller den sjukdomen men jag vill testa och se om det fungerar och hur min kropp reagerar på det. Men då min kropp går på högvarv pga min förhöjda sköldkörtel och att mina blodvärden även de är förhöjda tänkte jag endast gå på detta i fem dagar (Joe kör detta 60dagar en gång i kvartalet) och efter de fem dagarna tänkte jag gå in på ett av mina kostupplägg som jag har som gör att jag kan gå ner till min målvikt och sen hålla mig där.

Vad innebär nu då denna “reboot”?

Det är en juice detox kan man väl säga. Du gör juice utav rotfrukter som du dricker frukost, mellanmål, lunch och kvällsmål. Därimellan slänger jag in en kokosvatten och tee. Juicerna innehåller allt från rödbetor, morötter, broccoli, blomkål, gurka till ingefära mm. Det finns recept man kan följa eller så går man på känn. Jag är inte en person som går på känn utan jag har laddat ner en fem dagars plan som jag följer.

Dessa fem dagarna ska “rensa ut” alla gifter och skit i kroppen..

Efter dessa fem dagarna..

… tänker jag gå in på ett kostupplägg som ger mig energi till all träning och som drar ner min vikt något. Jag vill ner några kilon och sen hålla mig där för att alla tre disciplinerna ska gå lätta. Dock är min tanke att fortsätta komplettera lunch och middag med ett glas juice även i framtiden, anledningen till det är för att jag är så himla dålig på att äta grönsaker så då kan jag lika gärna dricka dem 🙂

Alla kroppar fungerar annorlunda…

Detta är väl inget jag skulle rekommendera vem som helst då alla kroppar fungerar olika. Men vill ni testa så ska ni självklart göra det, men ha en tanke bakom varför ni vill göra det och märker ni att kroppen svara efter ett par dagar negativt av någon anledning bör ni bryta.

Vill ni veta mera så gå in på www.rebootwithjoe.com På Netflex finns en dokumentär om just detta som heter “Sick, fat and almost dead” Kolla in den om inte annat, man får sig en tankeställare!

Jag kör igång imorgon och så lovar jag att skriva efter dessa fem dagar om mina tankar bakom det, hur jag tycker det gick, hur min kropp svarade och om det är något jag kan rekommendera vidare..

Stay tuned.. 😉

f6818007f4c09f328e5f2428d2e88ac9-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *