Jannika Larsson

Personlig tränare

Mitt första Ironman i Barcelona…

Posted By on October 26, 2014 in Uncategorized | 0 comments

Mitt Ironman lopp…

Alltså känslan att få springa in här efter detta fantastiska lopp på 12:26h är obeskrivligt! Dagen innan och tävlingsdagen kände jag ingen som helst nervositet. Jag var lugn och fokuserad, thats it! Jag var taggad och redo. När vi vaknade upp på tävlingsdagen vräkte regnet ner, blixtrar slog ner och åska med värsta tänkbara förutsättningarna. Men som jag lärt mig är det bara yttre faktorer. Vi fick stå och vänta vid havet i full mundering redo att hoppa …i. Men vi fick inte pga säkerheten.. Efter 30min förskjutning gick starten. Riktigt mäktigt att gå in i start follan och sen att springa ner i vattnet när start ljudet gick av. I motvind och motströms simmade vi 3,8km. Det visas ingen som helst hänsyn i vattnet. Alla skulle bara fram, till vilket pris! Man fick verkligen vara på sin vakt men det gick bra och efter ca 1:30h var jag uppe. Riktigt nöjd med den tiden. Direkt upp på cykeln och där kände jag mig så sjukt jävla stark! Jag snittade 30-tempo och jag var på riktigt bra hur. Solen sken, hade bra kräm i benen och körde om hundra tals människor. Det känns bra att cykla om cyklister, speciellt de med coolaste utrustningen Jag hade min plan med kalori intag så jag åt mina bars och drack mitt vitargo under cyklingen och kände att jag hade energi hela tiden. Kan inget annat än att säga att jag är sjukt nöjd med min insats på cyklingen. Därefter in i depån för att byta från cykel till löp och det gick väldigt smidigt. Dock har jag aldrig sprungit ett maraton förut så att springa så långt efter all simning och cykel kände jag redan efter första varvet av fyra totala så fick jag ont i höger knät. Efter de varvet fick jag ont i både höft och båda knäna. Redan efter varv två höll det på att bli mörkt ute och till slut var det kolsvart. Allt var belyst vid målrakan där man vände vid varje varv men ju längre bort du kom på varje varv ju mörkare och glesare blev det med människor som stod och hurrade. Väldigt mentalt påfrestande. Men jag visste att när jag vänder tillbaka på varje varv visste jag att jag hade bästa supporten på plats som peppade mig till att klara ytterligare ett varv. Jag stapplade mig fram med två ben som levde sitt egna lilla liv och en trött kropp som hade ont precis överallt. Men väl på målrakan när det var dags att springa ner på den blåa mattan som ni ser i filmen kände jag bara ett lyckorus! Fy fan vad skönt att det var över men också shit vilket lyckorus! Heeeelt obeskrivligt! Tack till ALLA som peppat mig, mina fantastiska ovärderliga vänner, min familj Linda Larsson som också funnits där för mig på självaste tävlingsdagen, Yvonne Larsson, Jan, Dennis, My My Larsson, mina sponsorer Fredric Söderberg Intersport Uppsala, B5Sports, Expressen. Tack Team Bockholmen för att jag fått göra denna resa med er. Tack Fredrik ReForm Carlsson för hjälpen med kosten. Tack Jonas Colting för hjälpen med träningen. Nu ska det njutas av en vecka semester i Barcelona.

Kolla in min målgång på länken nedan:

https://www.facebook.com/video.php?v=10152849468920649&l=7687546714197714224

1890580_10152852954900649_7992407722707928797_o

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *