Jannika Larsson

Personlig tränare

Mobbare är svaga medan mobbade blir starka…

Posted By on August 2, 2014 in Uncategorized | 1 comment

“Mobbare är svaga medan mobbade blir starka”

Det var en gång en liten tjej som var 12år. Hon var jätte duktig i skolan och hade bra betyg. Hon gick i mellanstadiet och hade en manlig klassföreståndare. I varje klassrum fanns det en förslagslåda där varje elev kunde lägga i en lapp med förslag på hur de skulle kunna göra det bättre i klassrummet osv.

En gång i veckan tömdes denna förslagslådan och en vecka var denna lådan full med lappar. Lärarens första reaktion var glädjande. Han tänkte att han hade väldigt kreativa elever.  När han tömde lådan och läser var det en och samma mening på samtliga lappar: “Vår lärare tafsar på oss”

Det blev hysteri och chockerande reaktioner. Hela skolan blev involverad. Lärare kallades till klassrummet, rektorn blev inkallad. Det blev världens ståhej. Den här tjejen som berättelsen handlar om stod upp för sig och sa: Nej detta stämmer inte, det gör han inte alls!

Från det ögonblicket blev denna flickan ensam på rasterna, alla hennes vänner vände henne ryggen. Det fanns en speciell tjej som trodde hon var coolast på skolan som gjorde allt man inte fick göra och ledde ett gäng som helhjärtat gick in för att mobba denna flicka. 

Varje dag i ett års tid kom flickan hem till sina föräldrar gråtandes från skolan. Det ena efter det andra hände titt som tätt. Allt från att blivit spottad på, kalla henne fula ord och mula henne i snön.

Flickans föräldrar gjorde allt för sin dotter. De ringde den andra tjejens föräldrar. De åkte till och med hem till dem och försökte prata med dem. De stöttade sin dotter i att stå upp för sig själv och stå fast vid sina åsikter. De fanns vid hennes sida hela tid! Även hennes stora syster skyddade henne på rasterna i skolan. 

Men en dag blev alla inkallade; Rektorer, kommun, skolpersonal och hela hennes klass. De ställde “gängledaren” upp och ställde en fråga: -Vad är det för fel denna flicka har gjort?

Då svarar hon: -Ingenting!

Efter ett helt år utav mobbning från denna tjej är detta svar hon ger! Från en dag till en annan hade flickan alla sina vänner tillbaka. Men efter att ha gått igenom allt det där och alla hennes vänner vände henne ryggen hade hon insett att det inte var riktiga vänner och var stark nog att berätta det för dem. 12år gammal!

Denna flickan jag skriver om är min egen självbiografi. Jag är den lilla flickan som genomgått det här i ung ålder, väldigt ung ålder.

Ett starkt minne jag har är när min pappa spontant dyker upp på min rast för att se hur jag hade det. Jag satt just då och gömde mig i ett stort traktor hjul som vår hinderbana på skolgården var byggd utav. Jag hörde pappas röst ropa på mig. Jag blev så himla glad och sprang så snabbt jag bara kunde till pappa och kramade honom. Han lekte med mig hela rasten.

Tack vare min älskade familj och deras stöd och support har jag stått på mig och det har gjort mig till den jag är idag. Jag blir tårögd än idag när jag både skriver och pratar om det. Bara sätt er in i mina föräldrars sits och tänk som föräldrar att varje dag se sin dotter ledsen och rädd för att gå tillbaka till skolan… Usch…

431770_3205389619616_361505641_n

Varför har människan ett behov av att trycka ner andra individer? Varför har människan ett behov av att vara elak? Jag vet inte men det jag vet är att alla har ett förflutet och har man råkat ut för några tråkigheter så gör det oftast individen starkare och som elitidrottare besitter de oftast ett psyke utöver det vanliga. De ger sig inte i första taget för de har alltid kämpat, kämpat för att stå upp för sig och klara av de mest tuffaste utmaningarna. Och som jag skriver ovan var min familj de som stod vid min sida i vått och torrt och stöttade mig och gör än idag, i vuxen ålder vad jag än tar min för. Alla mina tävlingar och utmaningar både idrotts mässigt och i livet generellt. Detta är jag så evigt tacksam för!

Varför berättar jag denna?

Jo, anledningen till att jag dela med mig utav min lilla berättelse är att om man kikar tillbaka i åren så är det många elitidrottare som trätt fram och berättat om olika tråkigheter de varit med om men att det gjort dem starka och med hjälp utav nära och kära och deras tro på dem så har de blivit världs bäst på det dem gör, den grenen de specifikt tävlar i. Detta tycker jag är häftigt och vill med detta säga att ALLA KAN!!!!! Vet ni någon som har det jobbigt eller ska genomföra sin största utmaning någonsin så stötta dem. Det betyder mer än vad ni tror!

Jag är väldigt stark idag både psykiskt och fysiskt. Det som hänt mig har gjort mig stark men också satt sina spår. Jag blev väldigt långsynt och är än idag och har man “skitigt i det blå skåpet” (som man brukar säga) en gång har man oftast inte mitt förtroende längre. Jag har lärt mig att var rak och ärlig och säga vad jag tycker och tänker. Man ska vara snäll och hjälpa andra. Då får man oftast hjälp tillbaka den dagen man själv behöver det. Då visas det också vems ens riktiga vänner är. Och sant som det är sagt så växer de inte på träd. Var rädda om varandra och stötta varandra. Familj, vänner och kärlek är det enda som betyder något i slutändan. Och har man kärlek runt sig, människor som tror på en presterar man bättre. Det är bara så det är! Jag vet!! Man vill visa sina nära och kära att man är bäst! ;)

Kram till er alla!

1 Comment

  1. admin October 26, 2014

    Tack Evelina! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>